INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.01.2014.g.

  

KRIMINALITET

  

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 8 krivičnih djela, od kojih su  3 krivična djela teške krađe, 1 krađa,  2 ugrožavanje sigurnosti i 2 krivična djela  nasilje u porodici.  

 

Dana 01.01.2014.godine u 05,50 sati u PS Novi Travnik prijavljeno je da je nepoznata osoba prijetila osoblju zaposlenom u caffe „ONLY ONE“ u Novom Travniku,  te da je nakon toga pucala iz pištolja ispred navedenog ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. Upućena patrola policije PS Novi Travnik koja je u drugom ugostiteljskom objektu pronašla osobu inicijala  Z.Đ. rođen 1961.godine iz Novog Travnika, kod kojeg je pronađen pištolj marke „CZ“ cal. 7,62 mm, sa 15 komada metaka. Od osobe je oduzeto oružje i municija, te je lišen slobode, a policijski istražitelji nad istim provode kriminalističku obradu zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti i izazivanja opće opsanosti, nakon čega će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

  

JAVNI RED I MIR

  

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih je 6 slučajeva učestvovanja u tuči i 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe. U prekršajima je učestvovalo 13 osoba.

  

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

  

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgode u kojima  je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

  

Dana 01.01.2014.godine u 05,30 sati na magistralnom putu M-16 mjestu Nević Polje, općina Novi Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda kojoj je učestvovao D.D./1991/, nastanjen Novom Travniku, sa vozilom markeBMWreg. oznaka E06 A 620. Nezgoda se dogodila slijetanjem sa puta, nakon čega se vozilo prevrnulo i udarilo u stacionirani radar i stub ulične rasvjete, koji su tom prilikom oboreni na zemlju. Uviđaj je izvršio policijski istražitelj policijske stanice Novi Travnik, a protiv vozača će biti preuduzete zakonom predviđene mjere.

 

Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 5 vozača motornih vozila, uručena su 32 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 39 prekršaja mobilnim radarom.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Dana 01.01.2014 godine u 13,45 sati više policijskih patrola PS Travnik i  PS Vitez lišile su slobode osobu A.S. rođen 1987.godine iz Viteza, za kojim je raspisana potjernica općinskog suda Travnik i koji se sumnjiči za više različitih krivičnih djela izvršenih u proteklom periodu. Osumnjičeni je lišen slobode na području mjesta Bukve, općina Vitez, a nakon što je savladan aktivni otpor koji je pružao, priveden je u policijsku stanicu Travnik. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, a po završetku iste biće predat službenicima sudske policije po aktuelnoj potjernici općinskog suda Travnik.

 

               URED KOMESARA