INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.12.2018.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

Dana 07.12.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB u ulici Tvornička, općina Travnik, izvršili su kontrolu osobe B.B. rođen 2000.godine. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao smotuljak zeljaste materije za koji se na osnovu izgleda i načina pakovanja sumnja da je opojna droga canabis.

Protiv osumnjičenog, nadležnom kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PSKreševonaknadno su rasvijetlili 2 krivična djela, i to:

-  krivično djelo teško krađe, koje je počinjeno na štetu A.O. iz Kreševa, kojom prilikom je otuđena određena količina elektro alata i opreme i

-  krivično djelo krađe, koje je počlinjeno na štetu D.Č. iz Kreševa, od kojeg su otuđene dvije motorne pile.

 

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Kreševo došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela Ž.B. rođen 1988.godine iz Kreševa.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 17  slučajava narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe smrtno stradale, 2 osobe zadobile teže i 3 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 439 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 206 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 40 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u krvi preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 2 vozila.

 

 

 

URED KOMESARA