INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.04.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 10 krivičnih djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Dana 27.04.2018.godine policijski službenici PS Busovača naknadno su rasvijetlili dva krivična djela teške krađe, koja su počinjena na štetu J.L. i V.K., oba iz Busovače. Tom prilikom su otuđeni određeni kućanski aparati. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za ova krivična djela A.R., rođen 1980.godine iz Busovače i E.H., rođen 1997.godine iz Ilijaša.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano su 22 saobraćajne nezgoda, u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 4 osobe su zadobile teže tjelesne povrede, dok su 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 29.04.2018. godine u 06,50 sati u PS Kreševo prijavljena je saobraćajna nezgoda-slijetanje na regionalnom putu Kreševo-Tarčin, u mjestu Blinje-Vidikovac, općina Kreševo, u kojoj je učestvovalo:

 

- putničko motorno vozilo marke VW Vento, reg. oznaka E29O876, kojim je upravljao E.D., rođen 1986.godine iz Hadžića.

 

U ovoj nezgodi smrtno je stradao vozač vozila marke „VW Vento“, dok su putnici u vozilu K.M. iz Kreševa i D.K. iz Hadžića zadobili teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policijePU Kiseljak.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 420 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 116 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača, od kojih je 8 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključena 10 vozila.

 

                                              

 

                                                                                                                   URED KOMESARA