INFORMACIJA ZA JAVNOST 22.02.2018.GODINE

 

KRIMINALITET

 

U toku protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  1 krivično djelo razbojništva.

 

Dana 21.02.2018.godine oko 20,20 sati u PS Vitez prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u ulici Josipa Kurevije u Vitezu. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila maskirana muška osoba, koja je uz prijetnju nožem, od radnice otuđila određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez, koji su poduzeli mjere i radnje na osiguranju lica mjesta, kao i na pretrazi terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđaj su obavili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili krivično djelo oštećenja tuđe stvari, koje je izvršeno dana 16.02.2018. godine, kojom prilikom su na parking prostoru ispred stambene zgrade u ulici Bolnička, općina Fojnica, oštećena četiri vozila i to: vozilo marke Golf 5, vlasništvo H.M., vozilo marke Golf 2, vlasništvo A.K., vozilo marke Touran, vlasništvo K.K i vozilo marke Ford, vlasništvo E.H.

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršioc navedenog krivičnog djela Š.Z. rođen 1935. godine iz Fojnice.

 

Nadležnom kantonalnom tužilaštvu, protiv navedenog lica, biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Evidentirano je 11  saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 111 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 83 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozačaod kojih su 2 vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

 

URED KOMESARA