INFORMACIJA ZA JAVNOST 20.11.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano  je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo  se 27 saobraćajnih nesreća u kojima su 2 osobe teže a 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Dana 19.11.2017. godine oko 20,45 sati u mjestu Zagorčeve kuće, općina Donji Vakuf došlo je do slijetanja vozila marke Škoda Fabia, registarskih oznaka E36-T-988, kojim je upravljao T.H. rođen 1989.godine koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, dok je teže tjelesne povrede zadobila suvozačica T.A. rođena 1990.godine.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 375 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 76 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 13 vozača od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila od kojih je 1 vozilo privremeno oduzeta od osobe koja je višestruki povratnik u vršenju prekršaja. Radi se o vozilu marke Golf II, čiji je vozač imao dug neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1.440 KM.

 

 

 

 

URED KOMESARA