INFORMACIJA ZA JAVNOST 19.09.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3  krivična djela, a radi se o 2 krađe i 1 paljevini.

 

Dana 19.09.2017.godine oko 02,00 sati u mjestu Dolac na Lašvi, općina Travnik došlo je do zapaljenja jedne barake u kojoj je bilo privremeno smješteno lice F.S. sa porodicom. Tom prilikom, pored barake u potpunosti su izgorjela  dva putnička motorna vozila. Odmah po prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici PS Travnik i pripadnici vatrogasne jedinice D.V.D Travnik koji su lokalizovali zapaljenje. Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su inspektori kriminalističke policije PU Travnik, koji će poduzeti  druge mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je došlo do navedenog zapaljenja. O svemu navedenom upoznat je nadležni kantonalni tužilac.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

 

Iz saobraćaja je isključeno 6 vozača i 3 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 113 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarima evidentirano  ukupno 40 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

 

 

 

       URED KOMESARA