INFORMACIJA ZA JAVNOST 13.09.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5  krivičnih djela, a radi se o 1 krađi,1 šumskoj krađi,1 izazivanje opće opasnosti, 1 nasilje u porodici i 1 krivičnom djelu razbojništva.

 

 Dana 12.09.2017.godine oko 22,20 sati u PS Donji Vakuf prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice koja se nalazi u ulici 14.Septembra u Donjem Vakufu. Razbojništvo je izvršila maskirana muška osoba, koja je uz prijetnju pištolja od radnice otela određenu količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu vozilom sive boje. O prijavi su obaviještene sve policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, radi pojačane kontrole vozila i osoba. Oko 23,00 sata na prevoju Komar zaustavljeno je vozilo Opel Zarifa u kojem su se nalazile dvije osobe sa područja Travnika, starosti 21 godinu, te su isti zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva na području Donjeg Vakufa lišene slobode. U nastavku aktivnosti će biti provedena kriminalistička obrada osoba lišenih slobode kako bi se dokumentovala njihova veza sa predmetnim krivičnim djelom.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 5 osoba.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 112 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 29 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 2 vozača i 4 vozila.

 

 

       URED KOMESARA