NASTAVAK AKTIVNOSTI RPZ POLICAJACA " ZAŠTITA I KONTROLA DJECE NA INTERNETU" / FOTO /

Dana 25.04.2017. godine policijski službenici za Rad policije u zajednici – RPZ policajci su za roditelje učenika osmog razreda Katoličkog školskog centra „ Petar Barbarić“ održali predavanje pod nazivom „ Zaštita i kontrola djece na internetu“. Roditeljima su prezentirane potencijalne opasnosti korištenja interneta i savjeti kako i na koji način djecu naučiti da na pravilan način koriste internet kako bi se zaštitili od negativnosti i neprijatnih situacija koje im se mogu desiti.

 

Također, proteklog četvrtka, pred oko 200 učenika, u Elči-Ibrahim pašinoj medresi Travnik održano je predavanje sa istom tematikom koje je bilo prilagođeno mladima, kao najaktivnijim korisnicima društvenih mreža i interneta uopće, a samim tim i najugroženijoj skupini različitih vidova zlostavljanja na internetu. Učenici su s pažnjom pratili prezentaciju, a ono što ih se naročito dojmilo jesu stvarni primjeri zlostavljanja na internetu iz naše, kao i iz zemalja u susjedstvu. Na kraju predavanja, učenici su aktivno učestvovali u diskusiji, gdje su, postavljajući pitanja, pokušali da otklone sve nedoumice oko ove teme.

 

Osim Travnika, RPZ policajci su održali predavanja za roditelje i učenike osnovnih i srednjih škola u Bugojnu, Donjem Vakufu i Novom Travniku.

 

U narednom periodu planiran je nastavak ove aktivnosti i realizacija iste i u drugim gradovima Srednjobosanskog kantona.

 

 

 

 

 

 

 

 

URED KOMESARA