INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.07.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 09.07.2024.godine oko 17,15 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi A6 kojim je upravljao vozač A.Ć. rođen 1994.godine, dok je na mjestu suvozača se nalazilo lice A.K. rođen 1996.godine obojica iz Sarajeva. Tom prilikom kod osobe inicijala A.K. pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  8  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 111 prekršajni naloga, od kojih su 4 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 10.07.2024.godine oko 03,40 sati u PS Travnik je prijavljeno da je došlo do eksplozije u jednom salonu za kozmetiku, koji se nalazi u ulici Šehida, općina Travnik.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiocem pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

  

 

                                          URED KOMESARA