INFORMACIJA ZA JAVNOST, 05.07.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teška krađa“ koje je izvršeno u u ulici Tabića Mahala, općina Travnik.

 

Naime, dana 26.06.2024.godine u PS Travnik je prijavljena "Teška krađa" u porodičnu kuću vlasništvo H.A., kojom prilikom je od strane NN izvršioca ili više njih ukradeno više komada česmi kao i nekoliko putnih kofera sa raznom odjećom i obućom. 

 

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.Dž. rođen 1996.godine iz Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokazivanjem predmetnog krivičnog djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 173 prekršajna naloga, od kojih su 32  naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA