INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.05.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 07.05.2024.godine oko 22,20 sati u PS Busovača je prijavljeno da je ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Grablje, općina Busovača došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo više osoba. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te su došli do saznanja da je N.M. rođen 1991.godine iz Lukavca upotrebom noža nanio teže tjelesne povrede osobi Z.A. rođen 1983.godine iz Busovače. Također, tjelesne povrede su zadobili navedeni N.M. i E.A. rođen 1976.godine iz Lukavca. Svi povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Busovača, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, odakle su upućeni u bolnicu Nova Bila.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU Kiseljak i PS Busovača poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja.  

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 229 prekršajnih naloga, od kojih je 113 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA