INFORMACIJA ZA JAVNOST, 30.01.2024.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

 

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području Travnika. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je provala u stambene prostorije vlasništvo A.G. koje ne nalaze u ulici Stanična, općina Travnik. Tom prilikom iz navedenih prostorija je ukraden jedan Play station sa konzolama, više različitih komada kozmetike i razne garderobe, kao i neutvrđena količina novca.  

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela K.M. rođen 1981.godine iz Travnika.

 

Također, policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno dana 15.01.2024.godine. Prema prijavi, iz trgovačke radnje koja se nalazi u ulici Bosanska, općina Travnik, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno je više komada različitih artikala, vrijednosti preko 100,00 KM.    

 

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje predmetnog krivičnog djela S.K. rođena 1983.godine iz Travnika. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa predmetnim krivičnim djelima.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 285 prekršajnih naloga, od kojih je 148 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA