INFORMACIJA ZA JAVNOST, 01.12.2023.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Vitez. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je provala u ugostiteljski objekat koji se nalazi u ulici Petra Svačića,  općina Vitez. Tom prilikom iz objekta je ukradeno nekoliko barskih stolova, stolica, neutvrđena količina alkoholnih pića, kao i jedan kompresor i aku bušilica.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je izvršilac predmetnog krivičnog djela A.S. rođen 1989.godine iz Viteza. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnog krivičnog djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 2 saobraćajne nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 550 prekršajnih naloga, od kojih su 343 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 10 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA