INFORMACIJA ZA JAVNOST, 17.11.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 16.11.2023.godine oko 20,45 sati na magistralnom putu u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Peugeot, kojim je upravljao K.M. rođen 1981.godine iz Travnika, dok su kao putnici u vozilu zatečeni A.S. rođen 1989.godine iz Viteza i J.D. rođen 2002.godine iz Travnika. Prilikom pregleda u vozilu su pronađene 3 boce alkoholnog pića za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela „Teške krađe“, koja je izvršena u jednom ugostiteljskm objektu u Vitezu. Također, u nastavku aktivnosti J.D. je dobrovoljno predao jedan paketić bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

 

Istog dana, u vremenu od 22,30 do 22,55 sati u mjestu Gaj, općina Bugojno, policijski službenici   tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi B.B. rođen 2002.godine. iz Bugojna.   Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.   

 

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentovanjem i dokazivanjem predmetnih krivičnih djela.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

 

Evidentirane su 2  saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 229 prekršajnih naloga, od kojih je 79 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA