INFORMACIJA ZA JAVNOST, 14.11.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Busovača uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području Busovače. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena je provala u porodičnu kuću koja se nalazi u mjestu Bare, općina Busovača, u vlasništvu V.K.  Tom prilikom iz kuće je u ukradena jedna motorna pila, jedan ručni cirkular, kao i razni ručni alati.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je izvršilac predmetnog krivičnog djela M.I. rođen 1984.godine iz Busovače. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 7  saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 455 prekršajnih naloga, od kojih su 303 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača,od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA