INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.11.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 10.11.2023.godine u vremenu od 22,15 do 23,15 sati u ulici Armije RBiH, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi J.P rođen 1976.godine. Prilikom pretresa pronađene su dvije pvc kesice sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, jedna pvc kesica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i jedan tzv. joint.  Također, u navedenim prostorijama su pronađeni i tragovi korištenja predmetnih materija.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

 

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 22 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 20  saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 6 osoba lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 582 prekršajna naloga, od kojih je 180 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača, od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 8 vozila.

 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA