INFORMACIJA ZA JAVNOST, 01.11.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 31.10.2023.godine oko 16,00 sati u ulici 307. Motorizovane brigade, općina Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe A.M. rođen 1998.godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao jednu pvc vrećicu sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Istog dana, oko 22,30 sati u ulici Žrtava Genocida, općina Donji Vakuf policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe I.Č. rođen 2003.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Teška krađa“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Travnik.

 

Naime, dana 16.08.2023.godine u PS Travnik je prijavljeno da je od strane NN izvršioca ili više njih u mjestu Polje Slavka Gavrančića, općina Travnik izvršena teška krađa u trgovačku radnju, kojom prilikom je oštećen sigurnosni sistem na objektu.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Travnik su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela H.Z. rođen 1991.godine i K.M. rođen 1981.godine,  obojica iz Travnika.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 308 prekršajnih naloga, od kojih je 116 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA