INFORMACIJA ZA JAVNOST, 27.10.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 26.10.2023.godine oko 17,30 sati u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 1997.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao jednu pvc vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

 

Istog dana, oko 22,30 sati u mjestu Vaganj, općina Jajce policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi. Tom prilikom kod putnika u vozilu A.K. rođen 1978.godine pronađena je jedna pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.  

 

 

Uspješna akcija je realizovana i na području Travnika, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik, oko 22,40 sati u ulici Šehida, u jednom ugostiteljskom objektu izvršili kontrolu i pregled osobe E.Š. rođen 2000.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

 

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 294 prekršajna naloga, od kojih je 106 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 21 vozač, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA