Realizovano više akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga

 

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda realizovali više uspješnih akcija.

 

Naime, dana 20.10.2023.godine oko 20,30 sati u ulici Titova, općina Donji Vakuf policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Dacia u kojem se nalazio M.D. rođen 1994.godine iz Prijedora. Tom prilikom, kod istog je pronađena jedna PVC vrećica sa sadržajem praškaste materije bijelo-smeđe boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

 

Istog dana, oko 21,00 sati u ulici Poturmahala, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao S.K. rođen 1984. godine iz Kaknja, dok  se na mjestu suvozača nalazio K.M. rođen 1981.godine iz Travnika. Prilikom pregleda, kod istih su pronađena četiri zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. U nastavku aktivnosti, u ugostiteljskom objektu u ulici Kalibunar, općina Travnik navedeni službenici izvršili su kontrolu osobe F.P. rođen 2002.godine iz Travnika, koji je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Dana 21.10.2023.godine oko 00,40 sati u ulici 325. brdske brigade, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Daimler Chrysler, kojim je upravljao M.H. rođen 1993.godine iz Viteza. Prilikom kontrole, kod istog su pronađena dva zamotuljka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

Akcija je izvedena i na području Bugojna, gdje su dana 21.10.2023.godine oko 19,45 sati u ulici Kulina bana, općina Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili kontrolu osobe A.Š.rođen 1997.godine iz Bugojno, koji je dobrovoljno predao jedan zamotuljak sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, oko 22,00 sati navedeni službenici su izvršili kontrolu osobe S.F. rođen 1993.godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

 

 

 

 

 URED KOMESARA