INFORMACIJA ZA JAVNOST, 23.10.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala, dok su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Dana 21.10.2023.godine oko 20,00 sati na magistralnom putu u mjestu Torlakovac, općina Donji Vakuf dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke VW Passat kojim je upravljao A.K. rođen 1990.godine iz Jajca.

U ovoj nezgodi navedeni vozač je smrtno stradao.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 503 prekršajna naloga, od kojih je 49 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 46 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 6 vozila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA