INFORMACIJA ZA JAVNOST, 13.10.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 12.10.2023.godine oko 16,20 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u ulici 325. Brdske brigade, općina Vitez  došlo do upotrebe vatrenog oružja.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su došli do saznanja da su D.S. i N.S. obojica iz Zenice pucali iz vatrenog oružja – pištolja prema E.H. rođen 1976.godine iz Zenice, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu u vozilu Mercedes ML. Prema raspoloživim saznanjima u navedenom vozilu se nalazio i R.B. iz Zenice i još jedna nepoznata osoba.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Kantonalnim MUP-ovima službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku osumnjičenih osoba, kao i na dokumentovanju i dokazivanju predmetnog krivičnog djela.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Busovača uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je prijavljeno dana 11.10.2023.godine na štetu samouslužne autopraonice, vlasništvo A.A., koja se nalazi u mjestu Grablje, općina Busovača.

 

Prema prijavi, iz automata navedene autopraonice od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradena je određena količina novca, dok je na automatu pričinjena znatna materijalna šteta.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su izvršioci predmetnog krivičnog djela E.M. rođen 1984.godine i S.B. rođen 1976.godine, obojica iz Gračanice. 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja predmetnog krivičnog djela.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 438 prekršajnih naloga, od kojih su 262 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA