INFORMACIJA ZA JAVNOST, 11.10.2023.GODINE

 

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

 

Dana 09.10.2023.godine u vremenu od 11,30 do 12,30 sati i u ulici Šehida, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres vikendice i pripadajuće parcele u mjestu Karaula, općina Travnik, koju koristi A.G. rođen 1978.godine iz Travnika. Tom prilikom pronađena je jedna stabljika visine oko 70 cm za koju se sumnja da je indijska konoplja.

 

U nastavku aktivnosti, izvršen je pretres stana u ulici Šehida, općina Travnik kojeg koristi navedeni A.G., gdje je pronađeno više različitih paketića sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, a koje po svom načinu pakiranja ukazuju da su pripremljene za uličnu prodaju.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 3 osobe lakše tjelesne povrde.

 

Dana 10.10.2023.godine oko 09,30 sati na magistralnom putu u mjestu Duratbegović Dolac, općina Gornji Vakuf-Uskoplje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

  • vozač S.H. rođen 1957.godine iz Gornjeg Vakufa –Uskplja, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Peugeot i

 

  • vozač A.K. rođen 1939.godine iz Bugojna, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Dacia Duster, koji je u ovoj nezgodi zadobio teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 342 prekršajna naloga, od kojih je 131 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA