INFORMACIJA ZA JAVNOST, 31.08.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

 

Dana 30.08.2023.godine oko 21,30 sati u ulici II Zasjedanja Avnoja, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled osobe I.H. rođen 2004.godine iz Jajca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije  za koju se sumnja  da je opojna droga speed.

 

U nastavku aktivnosti, oko 23,30 sati navedeni službenici su izvršili kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 2001.godine iz Jajca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste  materije  za koju se sumnja  da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Vitez.

 

Naime, dana 31.07.2023.godine u PS Vitez je prijavljeno da je od strane NN osobe ili više njih izvršena krađa u TC „FIS“, koji se nalazi u mjestu Jardol, općina Vitez, kojom prilikom je od oštećene E.H. ukraden novčanik, lični dokumenti, 400,00 KM, 50,00 Eura, te ključevi i saobraćajna dozvola od putničkog motornog vozila marke VW Golf 7.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Vitez su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje predmetog krivičnog djela D.R. rođena 1979.godine iz Drvara.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičene se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 277 prekršajnih naloga, od kojih su 123 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA