INFORMACIJA ZA JAVNOST, 22.08.2023.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 21.08.2023.godine oko 17,45 sati u mjestu Gavrine Kuće, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke Alfa GT, kojim je upravljao S.Ž. rođen 1999. godine  iz  Busovače. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije  za koju se sumnja  da je opojna droga speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Donji Vakuf uspješno su rasvijetlili  krivično djelo „Krađe“, koje je prijavljeno u proteklom periodu na području općine Donji Vakuf.

 

Naime, dana 05.06.2023.godine u PS Donji Vakuf je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih iz porodične kuće vlasništvo B.A., koja se nalazi u ulici Staro igralište, općina Donji Vakuf, ukradena neutvrđena količina novca, mobilni telefon marke Samsung, kao i ključevi od putničkog motornog vozila Renault. 

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Donji Vakuf su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela A.A. rođen 2000.godine iz Kaknja.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 138 prekršajnih naloga, od kojih su 64 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                          URED KOMESARA