INFORMACIJA ZA JAVNOST 07.01.2015.

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 1 krivično djelo, a radi se o  teškoj krađi.  

 

Dana 06.01.2014.godine u  05,10 sati u policijsku stanicu Travnik od strane građana prijavljeno je da je u toku provala u kiosk vlasništvo preduzeća „I Novine“, koji se nalazi u Bosanskoj ulici u Travniku. Odmah je na lice mjesta upućena patrola, koja je ustanovila da je izvršena teška krađa u navedeni kiosk, dok je ostalim patrolama dat zadatak pretrage terena s ciljem pronalaska osumnjičenih. Ubrzo su u mjestu Vakuf, općina Travnik policijske patrole uočile osobu koja je pokušala pobjeći, ali je od strane patrole sustignuta i lišena slobode. Radi se o osobi inicijala M.B. rođen 1992.godine iz Travnika, koji je tokom kriminalističke obrade priznao da je zajedno sa osobom A.Đ. rođen 1996.godine iz Travnika izvršio tešku krađu iz kioska. Drugi osumnjičeni je nakon toga također lišen slobode i u toku je i njegova kriminalistička obrada. Po završetku svih potrebnih istražnih radnji, službenici krim policije PS Travnik će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policijske stanice Travnik otkrili su izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ iz člana 287.KZFBiH, koje je izvršeno u mjestu Hamamdžići, općina Travnik dana 22.12.2014.godine na štetu H.M. kojoj je iz kuće ukraden novac. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je A.M. rođen 1996.godine iz Travnika, koji je tokom kriminalističke obrade priznao izvršenje krivičnog djela, te je kod njega pronađen ukradeni novac i vraćen vlasnici.  

 

U Travniku su službenici policije otkrili i izvršioca krivičnog djela „Krađe“ iz člana 286. KZFBiH, koje je izvršeno dana 18.12.2014.godine u Turbetu na štetu preduzeća “Luxsor XL“  krađom dijelova sa radne mašine. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je maloljetna osoba inicijala M.M. rođen 1997.godine, kod koje g su pronađeni ukradeni dijelovi mašine i koji je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

 

Policijska stanica Travnik će protiv izvršioca podnijeti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik protiv gore navedenih osoba.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja učestvovanja u tuči i  1 slučaju ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 7 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručeno je 38 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja.