INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.01.2015.

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 5 krivičnih djela, a radi se o  3 teške krađe, 1 oštećenje tuđe stvari i 1 krivično djelo 1 prevare.  

 

Dana 05.01.2014.godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje obratila se A.M. rođena 1949.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i prijavila da je nad njom od strane nepoznate muške osobe izvršena prevara na način da se osoba predstavila kao predstavnik „Šehidske organizacije“, te tražila novac za pomoć navedenoj organizaciji, a zauzvrat obećala dobivanje humanitarne pomoći. Oštećena je dala osumnjičenom 50 KM, nakon čega se isti udaljio u nepoznatom pravcu. Postupajući po prijavi, službenici policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje su u 21,00 sati na području grada pronašli i lišili slobode mušku osobu iz Kaknja, rođen1985.godine, za koju se sumnja da je izvršilac navedenog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, a o svemu je upoznat dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Travnik.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policijske stanice Bugojno otkrili su izvršioca krivičnog djela „Krađe“ iz člna 286.KZFBiH, koje je izvršeno u Bugojnu dana 22.12.2014.godine na štetu A.M. iz Bugojna. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je E.M. rođen 2000.godine iz Bugojna.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja učestvovanja u tuči i  1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 7 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže i 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Dana 05.01.2014.godine u 18,35 na magistralnom putu M-5 u mjestu Gospino vrelo, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa puta vozila marke Citroen C5, registarskih oznaka A49-E-756, kojim je upravljao S.K. iz Travnika. Prilikom ove saobraćajne nezgode na vozilu je pričinjena veča materijalna šteta, dok je teške tjelesne povrede zadobila suvozačica u vozilu LJ.D. rođena 1977.godine iz Travnika, a lakše povrede zadobio je suvozač N.M.rođen 1972.godine iz Travnika. Povrijeđenim je medicinska pomoć ukazana u kantonalnoj bolnici Travnik, a uviđaj i druge istražne radnje na utvrđivanju uzroka ove saobraćajne nezgode preduzeli su službenici krim policije PU Travnik.

 

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 26 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a evidentirana su i 44 prekršaja mobilnim radarom.

 

             URED KOMESARA