INFORMACIJA ZA JAVNOST 05.01.2015.

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona evidentirano je 14 krivičnih djela, a radi se o  6 teških krađa, 2 oštećenje tuđe stvari, 1 paljevina, 1 ugrožavanje sigurnosti, 1 šumska krađa, 1 protuzakonit lov i 2 krivična djela nasilja u porodici.  

 

Dana 03.01.2015 godine u 04,10 telefonom u PS Bugojno prijavljeno je da je od strane nepoznate osobe zapaljena štala vlasništvo V.B. iz mjesta Vučipolje, općina Bugojno. Na mjesto događaja je upućena policijska patrola, te su isti vršili osiguranje lica mjesta, dok su  vatrogasci vatrogasnog društva Bugojno  lokalizovali požar, koji je pričinio veću materijalnu štetu. Uviđaj i druge istražne radnje preduzeli su službenici OKP PU Bugojno, koji su oko 22,00 sata na području Bugojna lišili slobode 1 mušku osobu, za koju se sumnja da je izvršilac krivičnog djela paljevine iz člana 301.KZFBiH. U toku je njegova kriminalistička obrada kojom se nastoji utvrditi njegova povezanost sa predmetnim krivičnim djelom.

 

Dana 04.01.2015.godine u 07,55 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW-Golf 2, registarskih oznaka 901E-062, koje je bilo parkirano u ulici Josipa Kurevije u Vitezu, odakle je ukradeno tokom protekle noći. Za vozilom je raspisana potraga, a službenici krim policije PU Travnik izvršili su uviđaj, te nastavljaju sa preduzimanjem drugih istražnih radnji na pronalasku vozila i otkrivanju izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaju naročito drskog ponašanja i 3 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 9 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodila se 21 saobraćajna nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđene. Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 13 vozača motornih vozila, uručeno je 208 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 155 prekršaja mobilnim radarom.

             URED KOMESARA