INFORMACIJA ZA JAVNOST, 24.05.2022.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, PS Vitez i OKP PU Kiseljak, u saradnji sa nadležnim Kanotnalnim tužilaštvom uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe" koje je izvršeno 18.05.2022.godine na području Viteza.

 

Prema prijavi, od strane NN počinioca ili više njih iz putničkog motornog vozila marke Mercedes, vlasništvo M.Č., koje je bilo parkirano ispred trgovačkog centra u mjestu Jardol, općina Vitez, ukradeno gotovog novca u vrijednosti oko 71.000,00 KM.

 

Poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela, uključujući stalni operativni rad na terenu, došlo se do saznanja da su osumnjičeni za njegovo izvršenje  J.B. rođen 1970.godine i I.V. rođen 1967.godine, obadvojica iz Kiseljaka.  

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 23.05.2022.godine oko 18,25 sati u ulici Bistrička cesta, općina Gornji Vakuf - Uskoplje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

- motociklista Ch.W. rođen 1995.godine, državljanin Njemačke, koji je upravljao motociklom marke KTM,

- pješakinja U.S. rođena 1973.godine i maloljetni pješak (2005), obadvoje iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješaci su zadobili tjelesne povrede, te su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf - Uskoplje isti upućeni u Kantonalnu bolnicu Travnik. Tom prilikom su kod pješakinje U.S. konstatovane teže tjelesne povrede, dok je drugi pješak zadobio lakše tjelesne povrede.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 196 prekršajnih naloga, od kojih su 92 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 23.05.2022.godine oko 20,40 sati u PS Travnik je prijavljeno da je došlo do požara na vikendici vlasništvo H.M., u mjestu Babanovac, na Vlašiću. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije, kao i pripadnici Vatrogasne jedinice Travnik koji su lokalizovali požar. Na vikendici je pričinjena znatna materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom službenici policije poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi navedenog požara.

 

 

                                                                              

 

                                          URED KOMESARA