INFORMACIJA ZA JAVNOST, 23.05.2022.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

 

Dana 21.05.2022.godine oko 22,50 sati u mjestu Brnjaci, općina Kiseljak,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, zajedno sa policijskim službenicima PS Kiseljak,  izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW, kojim je upravljao D.Ć. rođen 1990.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentiran je 21 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 715 prekršajnih naloga, od kojih je 325 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 31 vozač, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                              

 

                                          URED KOMESARA