INFORMACIJA ZA JAVNOST, 16.05.2022.GODINE

 

 KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 11 krivičnih djela.

 

Dana 13.05.2022.godine oko 22,30 sati u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici  Kralja Petra Krešimira, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled I.B. rođen 1996.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 14.05.2022.godine oko 20,00 sati u mjestu Pajić Polje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda, kojim je upravljao A.Š. rođen 1996.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 528 prekršajnih naloga, od kojih je 137 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 27 vozača, od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

                                                                              

 

                                          URED KOMESARA