INFORMACIJA ZA JAVNOST 17.04.2014.

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 7 krivičnih djela, a radi se o  6 teških krađa i 1 krivičnom djelu razbojništva.

 

Policijska stanica Donji Vakuf dana 16.04.2014.godine oko 06,00 sati zaprimila je prijavu teške krađe motornog vozila marke VW – Passat, registarskih oznaka A98-K-712, proizvedeno 1987.godine, koje je bilo parkirano u ulici 770.Sbbr u Donjem Vakufu. Nakon što su službenici OKP PU Jajce izvršili uviđaj, preduzimaju se mjere traganja za vozilom i otkrivanja izvršilaca.

 

Dana 16.04.2014.godine u 06,25 sati u PS Novi Travnik prijavljena je teška krađa motornog vozila marke VW – Golf 2, registarskih oznaka 629-M-844, koje je bilo parkirano u ulici Kalinska, Novi Travnik. Patrole policije su izvršile obilazak terena i oko 10,00 sati pronašli navedeno vozilo u ulici Patriotske lige u Novom Travniku. Uviđaj i ostale istražne radnje na otkrivanju izvršilaca provode službenici krim policije iz Travnika.

 

Dana 16.04.2014.godine u PS Travnik prijavljeno je razbojništvo u trgovinu Best, koja se nalazi u ulici Šehida u Travniku. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile dvije maskirane osobe, koje su uz prijetnju vatrenim oružjem od radnica trgovine oduzele dijelove 2 kase sa novcem u neutvrđenom iznosu. Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Travnik i u toku su druge mjere  na otkrivanju izvršilaca.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PU Jajce otkrili su izvršioca krivičnog djela „Oštećenje tuđe stvari“ izvršeno dana 19.02.2014.godine u mjestu Bravnice, općina Jajce na štetu preduzeća „Srednjobosanske šume“. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je M.G. rođen 1958.godine iz Jajca, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o dva slučaja naročito drskog ponašanja i 1 slučaju prekršaja po općinskim odlukama.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Iz saobraćaja je isključeno 5 vozila i 1 vozač motornog vozila, uručeno je 49 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Na području Viteza vršeno osiguranje obilježavanja godišnjice zločina nad Bošnjacima u mjestu Ahmići i osiguranje polaganja vijenaca na spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a na groblju Topla u Vitezu. U Bugojnu osiguravan mirni protest građana, koji je protekao bez narušavanja javnog reda i mira.

 

URED KOMESARA