INFORMACIJA ZA JAVNOST, 17.11.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 14.11.2021.godine u vremenu od 23,20 do 24,00 sati u ulici Potok, općina Donji Vakuf policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce u saradnji sa PS Donji Vakuf izvršili su pretres stambenog objekta-kuće koju koristi M.K. rođen 1979.godine. Prilikom pretresa pronađena je materija za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena materija i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirana je 1 saobraćajna nezgoda u kojoj je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 16.11.2021.godine oko 16,10 sati na lokalnom putu u mjestu Lager, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja sa kolovaoza putničkog motornog vozila marke VW Passat. Vozilom je upravljala M.Đ. rođena 1996.godine, koja je zadobila lakše tjelesne povrede,  dok se na mjestu suvozača nalazio A.H. rođen 1995.godine, koji je zadobio teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 550 prekršajnih naloga, od kojih su 442 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA