INFORMACIJA ZA JAVNOST, 04.05.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 4 dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

 

Dana 02.05.2021.godine oko 22,45 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila - PS Travnik izvršili su kontrolu motocikla marke Yamaha, kojim je upravljao E.J. rođen 1990.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog su pronađena 2 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i jedan zamotuljak biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Prilikom kontrole motocikla utvrđeno je da isti ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, te je oduzet u skladu sa važećim zakonskim propisima.

 

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 22 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6  saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 263 prekršajna naloga, od kojih je 245 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 24 vozača, od kojih je 9 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.                                                                                                              

 

URED KOMESARA