INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.01.2014.

  

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 5 krivičnih djela, od kojih su 3 krivična djela teške krađe, 1 krađa i 1 krivično djelo krivotvorenja isprava.

 

Dana 09.01.2014 godine oko 22,00 sata u gradskom području Gornjeg Vakufa-Uskoplja policijski službenici  uočili su osoba koja nosi LCD TV. Izvršenom provjerom ustanovljeno je da se radi o A.A. rođen 1989.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskolja, koji je priveden u prostorije policijske stanice. Nakon provedene kriminalističke obrade isti je priznao da je navedeni TV ukrao iz kuće u Vrbaskoj ulici u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Uviđajne radnje izvršili su policijski istražitelji, a nakon završetka svih istražnih radnji biće podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policije u Bugojnu otkrili su izvršioca krivičnog djela krađe izvršene dana 20.12.2013.godine u Bugojnu, na štetu B.K. Izvršilac ovog krivičnog djela je J.K. rođen 1996.godine iz Bugojna, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Nije bilo slučajeva narušavanja  javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrjeđenih osoba.

 

Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručena su 83 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 30 prekršaja mobilnim radarom.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Službenici policije su pružili pomoć u radu kantonalne uprave za šumarstvo, a na području cjelog kantona provode se pojačane mjere na sprječavanju krivičnih djela i prekršaja iz oblasti saobraćaja, te javnog reda i mira.

 

U okviru akcije prikupljanja nelegalnog oružja i minsko eksplozivnih sredstava pod nazivom “Izaberi život bez oružja”, građani su u policijskim službenicma u  Kiseljaku predali 2 automatske puške i 1 pištolj.

                                                                                                                        URED KOMESARA