INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.01.2014.

KRIMINALITET

  

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 13 krivičnih djela, od kojih je 7 krivičnih djela teške krađe, 1 krađa, 1 oštećenje tuđe stvari, 2 krivotvorenja isprava, 1 ugrožavanje sigurnosti i  1 krivično djelo nasilje u porodici.

  

Izdvajamo sljedeća krivična djela:

 

Dana 03.01.2014. godine oko 13.30 sati policijska patrola PS Travnik je prilikom obilaska terena u mjestu Smet na Vlašiću, općina Travnik, u izvršenju krivičnog djela  teške krađe iz 3 vikendice uhvatilia osobe inicijala S. B. rođen  1991. godine  iz Viteza i R.D. rođen  1991.godine iz  Zenice. Policijska patrola je osumnjičene lišila slobode, forimirana je uviđajna ekipa koj je izvršila uviđaj i nastavila sa kriminalističkom obradom osumnjičenih, a po završetku će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Dana 04.01.2014 godine u 09,05 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa motornog vozila marke Škoda Fabia, registraskih oznaka E56-O-811, koje je bilo parkirano u ulici Kralja Petra Krešimira IV u Vitezu. Vozlio je ukradeno od strane nepoznatog izvršioca u toku noći 03/04.01.2014.godine. O navedenom upoznate patrole policije na terenu PS Vitez, susjedne policijske stanice sa zadatkom potrage za vozilom. Uviđajne radnje izvršili su službenici OKP-PU Travnik, koji nastavljaju sa istragom radi pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

 

Policijska stanica Travnik je dana 04.01.2014.godine u 15,20 sati zaprimila prijavu teške krađe motornog vozila marke Passat, registarskih oznaka E42-O-665, koje je bilo parkirano u Tvorničkoj ulici U Travniku. Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Travnik, a preduzimaju se i druge istražne radnje na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela i pronalsku ukradenog vozila. O svemu su obavještene policijske stanice, a raspisana je i potraga za navedenim vozilom.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja JRM , od čega je 7 slučajeva učestvovanja u tuči, 3 slučaja naročito drskog ponašanja, 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 1 slučaj ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 29osoba

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodila se 31 saobraćajna nezgoda u kojima je 1 osoba  zadobile teške tjelesne povrede, a 4 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Iz saobraćaja je isključeno 7 vozila i 23 vozača motornih vozila, uručena su 256 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 175 prekršaja mobilnim radarom.

 

                                                                                                                        URED KOMESARA