INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.12.2013

 

KRIMINALITET

 Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 5 krivičnih djela, od kojih su 2 krivična djela teške krađe, 1 krivično djelo krađe, 1 nasilje u porodici, 1 krivotvorenje isprava.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja JRM, od kojih su 3 slučaja naročito drskog ponašanja i 2 slučaja ostalih prekršaja. Prekršaje je počinilo ukupno 8 osoba.

 SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrjeđene.

Iz saobraćaja je isključeno 5 vozila i 8 vozača motornih vozila, uručeno je 65 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 48 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI PO LICIJE

Na području Jajca, Donjeg Vakufa i Fojnice pružena je pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj. Na području Viteza pružena je pomoć u radu kantonalnim inspektorima za saobraćaj. U toku je provođenje kampanje prikupljanja nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava pod nazivom “Izaberi život bez oružja”, te apelujemo na građane da predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja su nelegalno u njihovom posjedu, čime će izbjeći pokretanje krivičnog ili prekršajnog postupka.

                                  

                                                                                                                 

 URED KOMESARA