INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.12.2013

 

KRIMINALITET

       

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 6 krivičnih djela, od kojih su 4 krivična djela teške krađe, 1 krađa i 1 krivično djelo šumske krađe.

Dana 09.12.2013.godine oko 14,00 sati u ulici Bosanska u Fojnici, policijska patrola PS Fojnica uočila motorno vozilo marke Audi, registarskih oznaka J52-M-274, u kojem se u prtljažniku nalazile limene table. Navedeno vozilo je zaustavljeno i izvršena je kontrola osoba zatečenih u vozilu. Utvrđeno je da se radi o B.M. rođen 1986.godine iz Fojnice, koji je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, te je isključen iz saobraćaja. U vozilu se nalazio i  D.R. rođen 1989.godine iz Fojnice, koji je priznao da je navedene limene table ukao iz preduzeća “Sport form”. Protiv imenovanog će biti preduzete Zakonom previđene mjere.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

- Policijski službenici PS Novi Travnik otkrili su izvršioca 3 krivična djela teške krađe koja su izvršena u periodu 05.-08.12.2013.godine na području Novog Travnika. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela je B.D. rođen 1983.godine iz Novog Travnika. Protiv istog je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu kantonalnom tužilaštvu Travnik.

- Dana 09.12.2013.godine policijski službenici u Vitezu su otkrili izvršioca krivičnog djela krađe izvršene dana 20.11.2013.godine u trgovini  „DM“ koja se nalazi u sklopu tržnog centra GMS u Vitezu. Izvršilac navedenog krivičnog djela je K.Č.rođen 1975.godine iz Zenice, protiv kojeg je podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja JRM u kojem su sudjelovale 3 osobe.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Dogodila se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nijje bilo povrjeđenih osoba

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručeno je 86 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirana su i 33 prekršaja mobilnim radarom.

AKTIVNOSTI POLICIJE

 

Službenici policije su na području cijelog kantona preduzimali pojačane mjere na spriječavanju izvršenja krivičnih djela i prekršaja, kao i otkrivanja njihovih izvršilaca. Mjere su obuhvatle pojačanu kontrolu saobraćaja, povremene blokade određenih područja i druge mjere.

                                                                                                      URED KOMESARA