INFORMACIJA ZA JAVNOST 21.09.2017. GOD

 

KRIMINALITET

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna  prijavljeno je 7 kaznena djela, od kojih izdvajamo:

 

Dana 20.09. 2017 godine, oko 15,15 sati, Policijskoj stanicu Donji Vakuf je prijavljeno, da su navijaći NK “Borac” iz Banja Luke, na dionici magistralnog puta Donji Vakuf/Jajce, u blizini mjesta Vinac, općina Jajce zaustavili autobus, izišli i kreću se pješke magistralnim putem. U tom momentu je vozilom marke “Mercedes”, registarskih oznaka A79-T-393 naišao H.Đ.iz Donjeg Vakufa, krečući se iz pravca Donjeg Vakufa prema Jajcu, kojeg su navijaći gađali kamenjem. Tom prilikom je došlo do oštećenja njegovog vozila, a vozač H.Đ. je zadobio lakše tjelesne ozljede kao i njegov suputnik M.B., kojima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja-Donji Vakuf.

Na mjesto događaja je upućena Jedinica za javni red i mir PS Donji Vakuf, Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBKKSB, kao i Jedinica za javni red i mir PS Jajce.

Oko 16,00 sati, pripadnici Jedinice za za specijalne nemjene su u mjestu Babin Potok, općina Donji Vakuf zaustavili autobus s navijačima i popratili ga u PS Donji Vakuf,  gdje je obavljena krim obrada.

 Zbog postojanja osnova sumne da su počinili KD “Oštećenje tuđe stvari”,  slobode su lišeni i zadržani u PS Jajce: L. J., rođen 1994. god, G.B., rođen 1996. god i S.Č., rođen 1996. god, svi iz Banja Luke.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je jedan  slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST PROMETA

Dogodilo se 11prometnih nezgoda, s manjom materijalnom štetom, u kojima nije bilo  ozljeđenih osoba.

Iz prometa je isključen jedan vozač, a zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručenoje ukupno 175 prekršajnih naloga, dok  mobilnim radarom nije evidentiran niti jedan slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.

                                                           

                                                                         POLICIJSKI KOMESAR

                                                                     Generalni inspektor policije

                                                                                  Faik Adilović