POKAZNA VJEŽBA (FOTO)

  

Dana 09.11.2013.godine u 11,55 sati u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku održana je pokazna vježba pod nazivom „SOLITER – ZEMLJA – ZRAK 2013“.

 

Pokaznu vježbu izveli su službenici Jedinica za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik, članovi PS „Medex“ Novi Travnik, Gorske služba spašavanja Travnik, te službenici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinica Novi Travniki Doma zdravlja Novi Travnik.

 

Vježba je bila cjelovit prikaz talačke situacije i spašavanja ljudi i imovine. Službenici jedinice za podršku su demonstrirali i praktične vježbe lišenja slobode iz vozila u pokretu, rad službenih policijskih pasa, te borilačke vještine. Jedan od interesantnijih detalja vježbe je svakako spuštanje policajca jedinice za podršku i pripadnika gorske službe spašavanja sa vrha desetospratnog solitera.

 

Ovom vježbom službenici jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik pokazali su spremnost da se suprostave i najsloženijim sigurnosnim izazovima. Vježba je rezultat svakodnevnih vježbi, koje za krajniji cilj imaju sigurnot građana i imovine. Također, poslata je i jasna poruka osobama koje vrše krivična djela da će se policija na najodlučniji način suprostaviti njihovom kriminalnom djelovanju.

 

Brojni građani koji su se okupili bili su zadovoljni prikazanim vještinama, a učesnike su nagradili brojnim aplauzima.  

                                                                                                  URED KOMESARA