INFORMACIJA ZA JAVNOST, 31.05.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 31.05.2022.godine oko 00,30 sati u ulici Volijak, općina Jajce, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga PU Jajce  izvršili su kontrolu i pregled osobe čiji su inicijali S.D. rođen 1998.godine iz Jajca. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis. 

    

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili dva krivična djela krađe koja su izvršena u trgovinu koja se nalazi u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak. Krađe su izvršene u proteklom periodu, kojom prilikom su ukradeni različiti parfemi, kao i drugi artikli, čija je ukupna vrijednost oko 500,00 KM.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičena za izvršenje navedenih krivičnih djela M.P rođena 1982.godine iz Sarajeva.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičene se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 225 prekršajnih naloga, od kojih je 105 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

                                                                              

 

                                          URED KOMESARA