Pronađeno vatreno oružje, municija i materija za koju se sumnja da je opojna droga

 

U nastavku planskih mjera i radnji koje su usmjerene na borbu protiv teških oblika krivičnih djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik realizovali su još jednu uspješnu akciju.

 

Naime, dana 14.04.2022.godine u vremenu od 20,30 do 21,30 sati na području Busovače policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres vozila marke Škoda, koje koristi N.S. rođen 1987.godine iz Sarajeva. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta puška marke M56, četiri ručne bombe, 287 komada puščane municije i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed. 

 

Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

 

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom periodu.

 

 

 

URED KOMESARA