INFORMACIJA ZA JAVNOST, 29.03.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su krivičnih djela.

 

Dana 28.03.2022. godine oko 19,00 sati u ulici Nugle, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW GOLF IV, u kojem se nalazio A.D. rođen 2003.godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog su pronađene određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabiss.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Nema evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede, dok su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

 

Dana 28.03.2022.godine oko 23,10 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Prisoje, općina Jajce dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo:

- putničko motorno vozilo marke Alfa Romeo, kojim je upravljao M.Ž. rođen 2000.godine iz Jajca, koji je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je na mjestu sovozačice se nalazila F.Č. rođena 2002.godine iz Jajca, kojoj su konstatirane teže tjelesne povrede u općoj bolnici u Jajcu.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Jajce.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 287 prekršajnih naloga, od kojih je 179 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                                                   

 

                                          URED KOMESARA