INFORMACIJA ZA JAVNOST, 03.12.2021.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 02.12.2021.godine oko 22,30 sati u ulici Kruščićka, općina Vitez, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku i Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osobe H.A. rođen 2003.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“ koja je prijavljena u PS Jajce dana 29.07.2021.godine, na štetu K.V. iz Jajca. Prema prijavi od strane NN počinioca ili više njih iz Auto-kampa koji se nalazi u mjestu Vinac, općina Jajce ukradena je jedna električna bušilica, jedna električna brusilica, 1 jedan trimer na pogonsko gorivo,veća količina elektro kabla, kao i određena količina posuđa i bezalkoholnih pića.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Jajce su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.H. rođen 1984.godine iz Vogošće i M.H. rođen 1995.godine iz Visokog.

 

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom  tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 276 prekršajnih naloga, od kojih je 168 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA