INFORMACIJA ZA JAVNOST, 23.11.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 20.11.2020.godine oko 21,20 sati u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu pmv marke VW Golf, kojim je upravljao D.M. rođen 1987.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“, koje je počinjeno 18.09.2020.godine u objektu za brzu prehranu (fast food), koji se nalazi u ulici Armije BiH, općina Bugojno. Tom prilikom, prema prijavi, izvršena je provala u navedeni objekat, odakle je otuđena određena količina novca i bezalkoholnih pića.

 

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je počinilac predmetnog krivičnog djela M.Š. rođen 1997. godine iz Bugojna.

 

Protiv osumnjičenog nadležnom kantonalnom tužilaštvu je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

 

Dana 22.11.2020.godine oko 11,40 sati na regionalnom putu R-413, u mjestu Nula, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda-slijetanje, u kojoj je učestvovalo motorno vozilo marke BMW X3, kojim je upravljao H.A. rođen 1980.godine iz Sarajeva.  

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je navedeni vozač, koji je nakon ukazane liječničke pomoći u Kantonalnoj bolnici Travnik, upućen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

 

 Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 384 prekršajna naloga, od  kojih je 127 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

                                                                                                                    URED KOMESARA