INFORMACIJA ZA JAVNOST, 21.02.2020.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

Dana 20.02.2020.godine oko 13,00 sati u PS Travnik prijavljena je krađa motornog vozila marke Audi 100, godina proizvodnje 1990., vlasništvo M.R. iz Novog Travnika. Prema prijavi, vozilo je ukradeno sa parkinga ugostiteljskog objekta u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, gdje je bilo parkirano prije nekoliko dana.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Travnik, koji su pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja prijavljenog krivičnog djela.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirana je 1 saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 210 prekršajnih naloga, od kojih su 64 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača, od kojih su 2  zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

                                                                                                  

 URED KOMESARA