PRONAĐEN KILOGRAM OPOJNE DROGE I MUNICIJA U KISELJAKU

 

Na području Srednjobosanskog kantona tijekom vikenda provedena je još jedna uspješna akcija usmjerena na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, a ovaj put težište aktivnosti bilo je na području Kiseljaka.

 

Naime, intenzivnim aktivnostima po ovom predmetu dana 09.08.2019.godine oko 12,40 sati u ulici Sarajevska, općina Kiseljak policijski službenici PS Busovača, PS Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a Travnik izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke  “Citroen C4”  kojim je upravljao V.H. rođen 1986.godine,  iz Sarajeva. Tom prilikom, kod istog je pronađeno cca 1 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed kao i municija za automatsko oružje call 7,62 mm.

 

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238 KZFBiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnom djelu „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371 KZFBiH. 

 

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske odlučne borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se kontinuirano poduzimati i u narednom periodu.

 

 

 

 

                         URED KOMESARA