INFORMACIJA ZA JAVNOST, 18.07.2019.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 17.07.2019.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, na osnovu naredbe Kantonalnog suda Novi Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na dvije lokacije i to: u ulici Bašbunar, općina Travnik, koju koristi S.Z. rođen 1992.godine i u ulici Ilhamijina općina Travnik, koju koristi K.T. rođen 1980 godine. Prilikom pretresa pronađena je određena kolićina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je  izvršeno 25/26.06.2019. godine u mjestu Ilovača-Skok, općina Travnik. Tom prilikom izvršena je provala u vikendicu vlasništvo M.K. iz Travnika iz koje je otuđena plinska boca, elektična pećnica, kao i određena količina posuđa i garderobe.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela Š.Z. rođen 1977. godine iz Travnika.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo pvrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 259 prekršajnih naloga, od kojih su 142 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                       URED KOMESARA